Tanácsok kertészkedőknek.

Kertészkedj velem!

Kertészkedj velem!

Készíts cserépből babát!

2015. április 21. - Szűcs Mariann

keramia_baba_7.jpg

Készíthetsz saját magad is dekorációt a kertedbe, teraszra. Ezekhez a kedves figurákhoz nem kell több, mint lelkesedés, némi alapanyag és kellemesen eltöltött délután, akár a családdal közösen.

Hogyan készül a cserép baba?

 

Végy a testéhez 2 db különböző méretű cserepet, de annyi méret különbség legyen köztük, hogy ne csússzanak teljesen egymásba. A fejnek ugyan olyan méretűt, mint a test kisebbik cserepe, kezeknek 6 db pici cserepet. 

Végy tetszés szerinti színben akril festéket és szép egyenletesen fesd le a testet és a kezeket, olyanra, amilyen szeretnéd. Amikor megszáradt az utolsó réteg festék kend át decoupage ragasztólakkal, így szép fényes lesz a felülete.
A fejre fess fehér és fekete festékkel szemet (kisebbet, mint amit én festettem), orrot és pirossal szájat, száradás után ezt is kend át decoupage ragasztólakkal.

keramia_baba_1.jpg

 

Végy a baba hajához rafiát vagy fonalat, készítsd el a copfokat, ha lány lesz, ha fiú, rövid hajat, mint a képen.

keramia_baba_2.jpg

A testrészek rögzítéséhez szükséged lesz csavar anyára, kisebb és nagyobb méretben, a cserép alján lévő lyukon ne bújjon át, 2 db a karhoz és 2 db a test rögzítéséhez.

Először a kart készítsd el a következőképpen: kevés fonalat vagy rafiát fűzz át az anyán, drótot is fűzz át, majd tekerd át a drót rövidebb végét a fonalon (ez lesz a keze, ami kilóg majd az alsó cserépből). Azután fűzd fel a cserepeket egyenként, távtartónak egy kis darab szívószálat fűzhetsz közéjük, később szebben fog állni. Ha meg vagy, ellenkező irányban fűzd fel a másik kéz cserepeit, végül jön az anya és az ujjak, az előbbi módon elkészítve, a kettő egy dróton legyen egymással szimmetrikusan.

keramia_baba_3.jpg

 

Következő lépésben a nagyobb anyára tekerj drótot és a fej tetején bújtasd át, közvetlen a cserép talpánál két ellentétes irányba tekerd fel a kéz drótját, annyi helyet hagyjál a felső testhez próbálva, hogy a fej ráüljön a testre, a függesztő drót a lehető legkevesebbet lásson.

keramia_baba_4.jpg

 

Ezután a készülőben lévő testet bújtasd át a test két cserepén. Ha van ragasztó pisztolyod a fejet ragaszd vele a testhez, miután megkötött, fordítsd fejre az egészet, a nagyobb cserép belsejében dolgozol ekkor és a másik anyára tekerd a drót szabad végét, feszítsd meg, hogy a három cserép stabilan álljon egymáson.
Ezután az előre elkészített hajat ragaszd fel a fej cserép felső szélére, köss masnit a copfba, a haj alját vágd le egyformára.
A nyakra a kilátszó drót eltakarására kendőt masnit vagy amihez kedved van.
A befejező feladat a szalmakalap felhelyezése és rögzítése, ehhez is jó szolgálatot tesz a ragasztó pisztoly.
 

keramia_baba_5.jpg

 

Ezzel el is készült a nagy mű!

 

keramia_baba_8.jpg

Korábban már beszámoltam róla, hogy a terasz egyik szegletében kevés a napfény, ezért olyan dekoráción töröm a fejem, ami kiváltja a " virágos kertet". 

Ezek a cserép babák elfoglalták a nekik szánt helyet a polcon és egy kis árnyék tűrő cserepes növénnyel kiegészítve  megtöltötték a kérdéses sarkot.

Ha kedvet kaptál hozzá, ne késlekedj a megvalósítással!

Szép napot kívánok! 

A bejegyzés trackback címe:

https://kerteszkedj-velem.blog.hu/api/trackback/id/tr867386620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása