Tanácsok kertészkedőknek.

Kertészkedj velem!

Kertészkedj velem!

Tulipánok és Boldog Békeidők Hévízről

2015. május 03. - Szűcs Mariann

heviz_5.jpg

Kis hazánk egyik legkedveltebb gyógyfürdő helyén, Hévízen, tengernyi árvácska és tulipán köszönti nap, mint nap a város lakóit és vendégeit. A színek gazdagsága ámulatba ejt minden arra járót, az emberek nem győznek betelni a látvánnyal, ezzel így voltam magam is.

A parkok, terek virágágágyásaiba kiültetett árvácskák és tulipánok harmóniája gondos tervezésről árulkodik, mellyel évről évre ámulatba ejtik a látogatókat.
Dicséretem nem csak annak szól, hogy ismerem a kiültetések megálmodóját, hanem a tudásnak és szépérzéknek amivel kiaknázzák a virágok adta lehetőségegeket.
Kertészként úgy gondolom, hogy a város zöldfelületeinek növényesítése, ápolása méltó a város gyógyászatban szerzett hírnevéhez.

Szeretnék még elismerően szólni azokról a dolgozókról akik, precíz, szorgalmas munkával lehetővé teszik, hogy ami a tervező asztalon megszületett az életre is keljen.
Nem kevés fáradtsággal jár napokon keresztül hajolva, görnyedve  ültetni a virágpalántákat és földbe dugdosni a tulipán hagymákat.
Mindezt olyan pontossággal, mintha vonalzó mentén dolgoztak volna.
Azért is tartom fontosnak megemlíteni őket, mert saját tapasztalataim vannak nagy felületek és napokon át tartó ültetés terén.

Az árvácskákat és a tulipán hagymákat lehetőleg szeptember hónapban kell ültetni, ahhoz, hogy a fagyok előtt kellően begyökeresedjenek és felkészülve találja őket a tél.
Tavasszal az árvácskák az első napsugarak hatására virágba borulnak összefüggő virágszőnyeget alkotnak. Mindaddig tart ez a virágpompa, amíg a nagy melegek hatására díszértékük erősen nem csökken, ilyenkor váltják fel őket az egynyári virágok.
A tulipán hagymákat minden évben újra kell ültetni, s ehhez mindig extra minőségű hagymákra van szükség.
A tulipánok tavasszal emelik az árvácskával beültetett ágyások díszértékét, gyorsan berobbanó meleg hatására viszonylag hamar elvirágoznak, de addig is fenséges látványt nyújtanak.

Csütörtökön egy viharos nap után fényképező géppel jártam a város utcáit, amíg a lányom szorgalmasan rótta a köröket az uszodában.
Készítettem néhány felvételt, amit szeretnék veletek megosztani.

Közben olyan szerencse is ért, hogy lencsevégre kaptam a város egyik látványos rendezvényének egy részletét, ez a "Boldog Békeidők Hévíze".
A teljesség igénye nélkül néhány kép. Olyan sok érdeklődőt vonzott a jelmezes felvonulásra, hogy helyenként nem fértem közelebb.

Tulipánok és Boldog Békeidők:

heviz_1.jpg

 

heviz_2.jpg

 

heviz_3.jpg

 

heviz_4.jpg

 

heviz_7.jpg

 

heviz_8.jpg

 

heviz_9.jpg

 

heviz_10.jpg

 

heviz_13.jpg

 

heviz_14.jpg

 

heviz_15.jpg

 

heviz_16.jpg

 

heviz_17.jpg

 

heviz_18.jpg

 

Ennyi volt rövid beszámolóm Hévízről.

Szép napot kívánok!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerteszkedj-velem.blog.hu/api/trackback/id/tr47424086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása